Groenste stad van Nederland

Vlaardingen is een jaar lang de Groenste Stad van Nederland. In oktober 2009 won Vlaardingen namelijk goud in de nationale groencompetitie van Stichting Entente Florale.

Directeur-generaal Anita Wouters van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit reikte op 7 oktober de prijs uit namens minister Gerda Verburg. Het ministerie van LNV is een van de organisaties achter de groene verkiezing. Vlaardingen is blij met haar groene goud. Een groene stad is goed voor de gezondheid en de leefbaarheid, maar ook voor de economie, het milieu en het levensgeluk.

Een 8,6
Vlaardingen nam het in de categorie steden (meer dan 15.000 inwoners) op tegen Landgraaf, Noordwijk, Rotterdam en Steenwijkerland. Voor de nationale groencompetitie worden jaarlijks vijf steden en vijf dorpen genomineerd.
Vlaardingen kreeg als rapportcijfer een 8,6. Rotterdam is tweede geworden. Als Groenste Stad van Nederland neemt Vlaardingen in 2010 deel aan de Europese Entente Florale.

Verrassend groene stad
Decennia geleden startte Vlaardingen met het bekroonde groenbeleid. Wethouder Anny Attema van schoon, heel en fleurig: “Vlaardingen vaart al jaren een groene en milieubewuste koers. Onze stad ligt in de industriële en bedrijvige regio Rijnmond. Dit heeft ons extra geprikkeld om de natuur te stimuleren. De gemeente en de Vlaardingse burgers zijn enthousiast voor het behouden en versterken van de natuur in en om de stad. We hebben de laatste tijd veel geïnvesteerd in het groen.”

De vakjury van Entente Florale heeft Vlaardingen beoordeeld op een groot aantal facetten van het beleid en beheer op het gebied van groen, natuur en landschap. De jury heeft Vlaardingen op 5 juni doorkruist per fiets en fluisterboot.

Meer informatie over de Groenste stad van Nederland? www.vlaardingen.nl

Bron: www.vlaardingen.nl